Onze website is verouderd, ook qua inhoud,
later dit jaar gaat onze nieuwe website online.
Blijf op de hoogte of volg ons op Instagram

Seminar

Designing Augmented Reality Experiences

Een over Seminar Augmented Reality voor studenten Interaction Design en Game Design aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Studenten maakten kennis met deze spannende interface techniek die realiteit en virtualiteit vermengt.

Dit seminar gaf ik samen met Tim Olden. We brachten studenten op de hoogte van de state-of-the-art van AR op zowel theoretisch als praktisch gebied. Er werden in teams AR concepten ontwikkeld en in de praktijk gebracht. We boden tijdens dit seminar de nodige ondersteuning om tot werkende prototypes te komen.

Bij Augmented Reality (AR) interfaces draait het voornamelijk om het aanvullen van de echte wereld met virtuele, door de computer gegenereerde objecten en functionaliteit. Deze virtuele objecten lijken deel uit te maken van de wereld om ons heen. Dit principe biedt tal van mogelijkheden voor bijvoorbeeld interface design, real-world gaming of het ontwikkelen van creatieve AR ervaringen. Een interessant nieuw gebied dus, dat vraagt om spannende en doordachte ontwerpen.

Opdrachtgever

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Omschrijving

Gedurende 3 weken begeleiden we een groep Studenten. We lieten ze kennis maken met Augmented Reality en boden de nodige ondersteuning werkende prototypes te realiseren.