Onze website is verouderd, ook qua inhoud,
later dit jaar gaat onze nieuwe website online.
Blijf op de hoogte of volg ons op Instagram

Hutten en Kuilen

Interactief verhalenspel voor het basisonderwijs

Digitaal spel waarbij je op zoek gaat naar het verhaal dat bij jou past.
Het spel is onderdeel van Hutten en kuilen, een leskist rond verhalen uit 'Jij en ik en alle andere kinderen', een prachtig boek met de verhalen van de schrijver Bart Moeyaert.

Linda Vogelesang ontwikkelde deze leskist voor Kunstbalie. Zij vroeg ons mee te helpen met de ontwikkeling van het spel. Je kunt kiezen uit 4 karakters, daarna ga je op pad door een stad, je ontdekt je eigen weg door het beantwoorden van vragen, uiteindelijk kom je bij het verhaal dat bij jou past. Het spel is gemaakt voor de allerjongsten die net/niet kunnen lezen, en bevat daarom veel audio/gesproken tekst.

In de leskist zitten het boek, een handleiding, een bouwplaat voor de kinderen, en op de site zijn er aangepaste filmpjes, luisterfragmenten, en een digitaal spel te vinden. Met ‘Hutten en kuilen’ kunnen klassen aan de slag met verhalen van Moeyaert. Het project is ontwikkeld voor Kunstbalie, het Brabants expertisecentrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening. Hun eigen online platform 'Klunky' heeft een divers aanbod aan theater-, kunst- en literatuurprojecten voor scholen.

Opdrachtgever

Kunstbalie het Brabants expertisecentrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening.

Resultaat

Interactief spel waarbij leerlingen op zoek gaan naar het verhaal dat bij ze past.

Credits

Inhoud & Concept: Linda Vogelesang
Illustaties: Studio Tween